zondag 12 maart 2023

Sneeuwklassen 2023 dag 1

Hallo allemaal!

Na een lange busrit met weinig slaap zijn we eindelijk toegekomen in Maria Alm. Bij aankomst werden we getrakteerd op een uitgebreid ontbijt met spek en eieren, ontbijtgranen, pistolets met beleg, croissants en zoveel meer. 

Na het vullen van onze buikjes mochten we in groepjes onze kamers en kamergenoten ontdekken. Ook het passen en het ophalen van onze skimaterialen stond op de planning. Dit was toch al wat spannend en het doet ons alvast dromen naar morgen. 

Als middagmaal aten we een Schinken-Käse-Toast (ook wel croque monsieur genoemd). Onze namiddag werd gevuld door een geocaching door het dorp. We kregen een stratenplan van het dorp met enkele aangeduide locaties die we in groepjes moesten terugvinden. Bij elk punt voerden we een toffe opdracht uit en leerden we wat bij over het verdere verloop van onze reis, de Duitse taal, de Oostenrijkse gewoontes of het dorpje Maria Alm. We sloten onze zoektocht af met een heus sneeuwballengevecht en een drankje tijdens onze eerste après-ski. 

Vanavond werden we verwend met een heerlijke Schnitzel mit Pommes en een ijsje als kers op de taart! Moe maar voldaan sloten we onze avond rustig af met nog wat leuke gezelschapspelletjes. 

Voor vandaag is het dus afgelopen. Met kleine oogjes en gezonde zenuwen voor morgenvroeg kruipen we stilaan ons bedje in.

Slaapwel allemaal en tot morgen!

Klik hier om onze foto's van vandaag te bekijken.