zaterdag 16 februari 2013

Sneeuwklas vrijdag en zaterdag

Gisteren om 21.00u stapte het zesde leerjaar van de Heikantschool  op een twaalf uur lange busrit naar  Ramsau in Oostenrijk. Deze busrit verliep zoals gehoopt. Eerst een film van Jurrasic Park, dan wat gebabbel , wat spelen op de Nintendo en tot slot slapen. Als dit korte maar belangrijke slaapje was afgelopen was het nog maar slechts enkele uurtjes voor de aankomst in Ramsau. Daar aangekomen  pakten we onze koffers uit en keken we rond en ontdekten onze kamer.
Na het keuren van onze netjes opgemaakte bedden stortten de 31 hongerige klasgenoten zich op de hamburger met tomatensaus met puree en tomaatjes. Erika  onze gastvrouw maakte ook nog lekkere soep.
Na het lekkere eten  te hebben verorberd, trokken we voor het eerst deze vakantie onze ski’s aan en trokken we een blauwe piste op om terug te wennen aan het skiën. De beginners maakten voor het eerst kennis met het skiën.
De klas werd op de piste in twee verdeeld: de beginners en de gemiddelde skiërs namen onderaan een klein afgezet stukje om te oefenen en de gevorderden trokken met een ankerlift naar de top van de piste om er dan weer vanaf te vliegen. Na dit korte skilesje haastte de klas zich naar huis want Erika had voor de lustige skiërs heerlijke croque-monsieur en fruit youghurt  gemaakt. Dan snel nog wat brieven schrijven en dan kan da deze lange dag en nacht de klas eindelijk naar bed.
Gilles Vandaele