zondag 17 maart 2024

Sneeuwklassen dag 1

 Hallo allemaal!

Na een lange busrit met heel wat mooie uitzichten zoals de bergen en watervallen, kwamen we vanmorgen toe in Maria Alm. 

Bij aankomst werden we getrakteerd op een uitgebreid ontbijt. Vervolgens mochten we onze kamers én kamergenoten ontdekken. Koffers uitpakken en even uitrusten hoorden hier uiteraard ook bij. 

Als middageten werden we verwend met een lekker bouillonsoepje en een Schinken-Käse-Toast, ook wel gekend als croque monsieur. Na het vullen van onze buikjes hebben we onder een prachtige blauwe hemel en een heerlijk zonnetje het dorp verkend aan de hand van een dorpsspel. We deden een oriëntatieloop en mochten allerlei gekke foto's trekken op plaatsen die we moesten terugvinden met aanwijzingen van onze leerkrachten en een kaartje van het dorp. 

Hierna mochten we onze skibotten, latten en stokken afhalen bij ons skidepot. Het terugwandelen naar het hotel met ons materiaal was een uitdaging, maar het is iedereen gelukt! We werden dan ook beloond door een lekker vieruurtje en een fris glaasje water. Nadien hadden we tijd om ons even uitgebreid te douchen en wat te schrijven aan onze dagboeken op onze kamers. 

En dan ons avondeten... Wienerschnitzel mit pommes en een ijsje als dessert. Hmmmmm! 

Moe maar voldaan sloten we onze dag gezellig af met nog wat leuke gezelschapsspelletjes. Voor vandaag is het dus afgelopen. Met kleine oogjes en gezonde zenuwen voor morgen kropen we ons bedje in. 

Slaapwel allemaal en tot morgen!

Klik hier om onze foto's te bekijken.